Sunday, December 30, 2012

ZAFARAN - BAIK UNTUK MINDA ANAK ANDA

Promosi Zafaran @ Saffron dengan harga boleh beli....murah dan mudah untuk anda dan keluarga yang ingin memperolehi minda yang berkeyakinan dan cerdas serta cergas....

Stigma Bunga Za’faran merupakan herba yang sangat terkenal dan termahal, dikenali juga sebagai “King Of Spices”. Terlalu banyak dalam kitab menyatakan bahawa Za’faran sangat baik untuk kecerdasan minda.
Promosi zafaran utk anda...Anda boleh buat sendiri air zafaran yg biasa dijual dipasaran dengan harga  rm10 untuk 500ml tapi anda buat cuma dengan kos kurang rm2
...

Bagaimana...?? Beli stigma bunga Zafaran original dan buat sendiri...lebih jimat wang anda...


 http://facebook.com/zafaransaffron

Thursday, December 27, 2012

Harga baru Peanut candy




Peanut Candy dijual dengan 3 perisa iaitu:-
-Barley Peanut Candy.
-Coffee Peanut Candy.
-Sesame Peanut Candy.

Dijamin HALAL.
Stok terbaru & service yg baik.
Pastinya harga borong untuk semua.
Belian 4kg = rm25/kg.
belian 10kg =rm23/kg.
Belian 50kg =rm22/kg.

# minimun order 2kg shj.
harga runcit dipasaran sekilo rm30-rm35.
Dengan ini semua harga yang ditawarkan sebelum ini terbatal. $$$

Tuesday, November 27, 2012

PROMOSI DI GOLD COAST MORIB TELAH TAMAT

UNTUK MAKLUMAN SEMUA.

PROMOSI YANG DIWAR-WARKAN OLEH SYAMS-GOLD 
BERKENAAN PENGINAPAN 
DI GOLD COAST MORIB RESORT
TELAH TAMAT SEHINGGA DIBERITAHU KELAK.

PROMOSI TAHUN 2011 - TAMAT.
PROMOSI TAHUN 2012 - TAMAT.
PROMOSI TAHUN 2013 - AKAN  DIBERITAHU.

HARAP MAKLUM.
# Jangan rujuk Entry yang lama.


Friday, November 23, 2012

PEANUT CANDY ....DULU DAN KINI...HARGA SAMA JER..

PEANUT CANDY PELBAGAI PERISA..BARLEY , COFFEE DAN SESAME MASIH HARGA LAMA...

10 KG RM230
30 KG RM660

LAGI BANYAK..ANDA DAPAT LAGI MURAH...SEMURAH HARGA BORONG....

HARGA BORONG UNTUK SEMUA..BOLEH HANTAR KESELURUH MALAYSIA...

MAKLUMAT LANJUT HUBUNGI 012-2622234.

Tuesday, September 18, 2012

PENGUMUMAN

KEPADA SEMUA PELANGGAN SYAMS-GOLD
BERKUATKUASA 27HB SEPT HINGGA 15 NOV 2012
SEKIRANYA ANDA INGIN BERURUSNIAGA DENGAN SYAMS-GOLD
SILA GUNAKAN NOMBOR H/P BERIKUT :
012-6746694
DALAM TEMPOH TERSEBUT SYAMS-GOLD BERADA DILUAR NEGARA.
SEMUA KOMEN - KOMEN DIDALAM 
FB/goldcoastmoribresort(waterpark) juga tidak akan diupdate.
HARAP MAKLUM.

Friday, August 3, 2012

PEANUT CANDY KINI DI IPOH

BERITA BAIK UNTUK WARGA IPOH,PERAK DAN SEKITARNYA....

Anda kini boleh memborong Barley Peanut Candy , Coffee Peanut Candy dan Sesame Peanut Candy dengan harga yang murah dan mudah...

Belian 10 kg RM 230.
Belian 30 kg RM 660.

Transportation cost 10kg = RM10 aje...(normal rate utk kourier service RM25.)

Jadi call SyamSGold sekarang untuk tempahan anda...
012-2622 234.

Saturday, June 23, 2012

AGEN DAN PENGEDAR KAWASAN DIPERLUKAN

SYAMSGOLD membuka peluang perniagaan  kepada sesiapa saja yang ingin menjadi agen atau pengedar kawasan untuk jualan Barley Peanut candy dan juga Zafaran. Peluang ini juga terbuka kepada sesiapa yang ingin mengambil kesempatan untuk membuat jualan di bulan puasa ini mahupun dimusim perayaan yang bakal menjelang. Pastinya modal yang kecil dan tiada risiko jualan. Peniaga pasar Ramadhan dialu-alukan. Boleh dihantar keseluruh Malaysia.

Harga Agen @ Pengedar Kawasan.

Modal serendah RM230 bagi pembelian 10 kg peanut candy.

Belian 30 kg peanut candy = RM 660.

Lebih kuantiti...lebih jimat . Bagi yang ingin membuat belian lebih 30kg bolehlah call SyamSGold untuk dapatkan harga yang paling kompetetif dan terendah dipasaran.

                                                        CALL SEGERA : 012-2622234.

Wednesday, May 30, 2012

PROMOTION YR 2 - PENGINAPAN DI GOLD COAST MORIB RESORT

Promosi Year 2...Gold Coast Morib Resort. 
saya menawarkan harga promosi yang cukup murah pada ketika ini (2012)...sementara stok masih ada.

Weekdays stay (Sunday to Thursday) Tak termasuk school & public holiday = RM 200.00 per studio unit per night.
Normal rate RM 290++.

Weekend stay / Public Holiday / School Holiday stay = RM 290.00
Normal rate RM 345++.

Kelebihan:
- Free Water Theme Park Ticket for 2 ( Harga biasa RM35 /seorg).
- All Studio Room with Jacuzzi

Lots of facilities like a :-
Water theme park
Indoor Game Centre
Outdoor game
Sky Lounge
Conference Rooms
Karaoke
Convenience Store
& many more...

Water theme park yang pertama seumpamanya lokasi ditepian pantai.....
Harga Promosi utk masa yg terhad...

BERMINAT..?? CALL SAYA SEGERA...
SYAMS-GOLD  012-2622 234...TAWARAN TERHAD.

Monday, February 20, 2012

BARLEY PEANUT CANDY......coated with barley...melting in your mouth

Salam semua.. baru tadi saya menerima panggilan daripada seseorang yang bertanyakan harga BARLEY PEANUT CANDY. "Harga masih sama atau dah naik?" Maklumlah sekarang ni musim kenaikan harga..sebenarnya harga BARLEY PEANUT CANDY di SyamSGold tidak pernah dinaikkan.Pendek kata kekal dengan harga lama dan tetap harga borong untuk semua.

4-5 kg : RM 24/kg
6 kg ke atas : RM 23 per/kg
30 kg ke atas : RM 22 per/kg
50 kg keatas : Rm 21.50 per/kg
70 kg ke atas : RM 21 per/kg* - Ada special price sikit..call untuk bincang caranya.

Cara pembelian :
1. Walk in ambil sendiri kat Klang
2. Kurier- murah dan cepat

BARLEY peanut candy  mendapat permintaan yang baik bukan sahaja daripada orang Malaysia tetapi kenalan dari alam siber di Luar Negara.Ada yang call untuk bertanya, survey harga dan ada juga yang submit order melalui sms sahaja. Saya layan semuanya dalam masa yang singkat. Kepada yang masih nak runding harga..boleh hubungi semula. Tq atas kepercayaan yang diberi. Semua order telah diterima dan yang masih "in order" saya akan buat penghantaran pada hari yang dijanjikan..Kepada yang nak order..minta buat confirmation dua hari sebelum untuk memastikan stok ada yang semua barang yang dihantar ialah new stok...jadi kualitinya terjamin.


Call SyamSGold ; 012-2622 234.

Friday, February 10, 2012

PROMOSI PENGINAPAN DI GOLD COAST MORIB RESORT

PROMOSI TERHAD...sementara stok masih ada SYAMS-GOLD menawarkan kepada para pengunjung blog ini tawaran penginapan yang menarik...sgt murah khas untuk pengunjung blog ini sahaja.
 
Syarat-syaratnya :
1. Sila follow blog SYAMS-GOLD (mudah jer kan).
2. Penginapan pada waktu Weekdays shj ( Sunday to thursday only.tidak termasuk public holiday).
3. Contact saya untuk booking bilik - 012-2622 234.
4. Buat payment....hanya RM 150 semalam utk 1 Studio suite room.(harga biasa RM290 ++).
5. FREE lagi 2 tiket ke Water theme park(harga biasa RM25 seorg).
MURAH BERBALOI-BALOI...

Apa tunggu lagi...booking segera sementara stok masih ada.
DISKAUN 50% untuk pengunjung SYAMS-GOLD.

Pada entry yg lepas-lepas ada segmen berkenaan gold coast morib,siapa yg berminat bolehlah baca.
pandangan GCMR dari pantai

salah satu outdoor games yg ada disini

boleh bersantai sambil berkelah dibawah pokok ni

pantai memutih di GCMR

The Venue...
jom datang GCMR

Saturday, January 7, 2012

Harga emas dijangka naik RM5,662 seauns

Berita Harian Online | Harga emas dijangka naik RM5,662 seauns

 

2012/01/07

HARGA emas dijangka kekal di paras tinggi tahun ini apabila bank pusat global dijangka akan terus membeli logam berharga itu yang dianggap selamat ketika keadaan ekonomi dunia yang tidak menentu, kata OCBC Bank.

Ia berkata, komoditi itu kemungkinan meningkat naik kepada AS$1,800 (RM5,662) seauns menjelang akhir tahun apabila bank-bank pusat mengumpul emas bagi mempelbagaikan rizab masing-masing.
Dalam laporan penyelidikan Prospek Komoditi 2012 bank itu, OCBC berkata, pembelian emas yang dibuat oleh bank-bank pusat tahun lalu adalah tujuh kali lebih tinggi berbanding 2010.
Langkah itu menyebabkan berlaku aliran peningkatan bagi logam berharga itu apabila jongkong emas dianggap sebagai penyimpanan nilai bagi pelabur dan pihak berkuasa global.

“Kini, kami melihat harga emas semasa sekitar AS$1,600 seaun sebagai agak wajar,” kata bank itu.

Emas, katanya, telah mencatatkan prestasi cemerlang, meningkat hampir 20 peratus, bagi gabungan kadar pertumbuhan tahunan, bagi tempoh 10 tahun lalu.

OCBC percaya aliran itu akan berterusan tahun ini kerana kenaikan harga emas didorong oleh persekitaran kadar faedah sebenar negatif apabila bank-bank pusat dijangka menurunkan kadar faedah atau mengekalkannya pada paras terendah untuk menyokong pertumbuhan.
Buat masa ini, emas masih dicadangkan sebagai komoditi yang selamat, kata bank itu.

Memetik kaji selidik Bloomberg baru-baru ini, bank itu berkata daripada 26 peniaga, 70 peratus masih yakin dengan kedudukan harga emas yang tinggi disebabkan keperluan untuk melindungi aset. – BERNAMA

Wednesday, January 4, 2012

SEAWALKING @ SAPI ISLAND

video

Anda pernah berjalan dalam air laut yang dalam..?? Bagaimana ya...tak kan tak terapung plak @ tenggelam terus..?? Lihat video diatas...ini namanya SEAWALKING. Realiti bukan fantasi...Aktiviti Seawalking ini telah saya lakukan di Pulau Sapi, Sabah. Teknologi korea yang pertama di Malaysia dan di Pulau Sapi ini saja anda boleh melakukan aktiviti berjalan dalam air laut yang dalam....bukan snorkling ye...

Semasa didalam air laut yang dalam ni...terasa arus air laut yang bergelora tetapi kita boleh memegang tali yang telah disediakan pada dasar laut. Anda boleh jalan-jalan dalam laut dan memberi ikan-ikan makan.Memang banyak ikan-ikan yang berwarna warni didapati disini yang begitu jinak...Andapun boleh pegang ikan-ikan ini. Memang best..!!
Beri ikan makan didasar laut...kena pegang tali coz arus pun deras

Aktiviti Seawalking selama lebih kurang 30 minit ini betul-betul menguji ketahanan dan kemantapan fizikal anda.Lu fikirla sendiri.... 3 orang jer (termasuk jurukemera) jalan ditengah-tengah lautan ....serammm..takut ada jaws...he..he..

Sedikit penerangan berkenaan aktiviti Seawalking ini...dari Kota kinabalu saya telah menaiki speed boot ke pulau sapi yang mengambil masa 20 minit. Dipulau sapi saya telah diberi penerangan berkenaan aktiviti seawalking ini. bagaimana prosedur dan tahap keselamatan yang perlu diambil kira semasa didalam laut. dari pulau sapi ,saya telah dibawa menaiki boot lagi ketengah laut iaitu lokasi pengkalan terapung untuk seawalking ini.
main dengan NEMO yang jinak

Selepas memakai helmet dan kasut yang disediakan sayapun turun kedasar laut ditemani kawan saya sorang.
Memang menarik melihat keindahan dasar laut dengan terumbu karang dan ikan-ikan yang masih belum pupus di perairan pulau sapi ini.
tengah bercakap dengan ikan...he..he..
Andai kata anda dapat menamatkan xpdc dasar laut ini, anda akan dapat sijil spt ni.

Tuesday, January 3, 2012

GOLD COAST MORIB RESORT- TEMPAT PERCUTIAN YANG MENARIK UNTUK KELUARGA

Weekend yang lepas,diambang sambutan tahun baru 2012 Saya sekeluarga berkunjung ke Gold Coast Morib Resort. Ramai juga pengunjung sewaktu saya check in walaupun hari itu hari jumaat. Maklumat yang saya dapat dari pihak Gold Coast pada hari sabtu dan ahad telahpun fully booked.

Check in yang mengambil masa kira-kira 30 minit terasa lama kerana anak-anak dah tak sabar untuk ke water park.
Apabila anda check in,anda akan dapat kad ini
Harga sebenar untuk studio room ialah RM 400 sebilik tetapi anda akan dapat diskaun sehingga harga sebilik menjadi RM 290. Harga tersebut termasuk tiket untuk ke waterpark bagi 2 orang dewasa. Harga adalah mengikut keadaan semasa bukannya mengikut weekday atau weekend.
Oleh kerana saya mempunyai unit di Gold Coast ini jadi saya cuma menggunakan voucer yang telah diberikan kepada setiap pemilik kad diamond.

Kepada sesiapa yang berminat untuk membeli voucer saya,bolehlah contact saya ditalian 012-2622234. Pastinya saya akan berikan harga yang lebih rendah dari harga diatas.
Lihat gambar-gambar sekitar Gold Coast MorIb Resort.





Datang je ke Gold Coast Morib ini, Pastinya tujuan utama ialah mandi...mandi...dan mandi...bukannya anak-anak saja yang berfikiran begitu malah ibubapa juga teruja dengan kemudahan yang disediakan di water park ini.Semuanya best...
Apalagi  jom mandi......

seperti sungai yang mengalir


gelonsor air

Playground pun ada di Gold Caost Morib Resort

playground untuk anak-anak...selamat main kat sini


Boleh race kat sini..siapa laju...


Tempat air cetek...baby pun boleh main air.

Swimming pool...lebih dalam untuk para penyelam

dah letih main kat water park..boleh berjakuzi pulak dalam bilik
Selain water park @ taman tema air, Gold Coast Morib Resort adalah sebuah resort yang berkedudukan ditepi pantai, jadi jika anda berminat dengan aktiviti pantai ...pilihan ditangan anda....main pasir ke...atau apa-apapun...semuanya boleh di Gold Coast Morib Resort. Sebuah resort yang pertama seumpamanya di Malaysia yang berada ditepi pantai (sea view) dan mempunyai taman tema air. tak rugi jika anda berpeluang bercuti di taman tema air ini yang berada di Morib, Selangor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails