Monday, May 16, 2011

4 SEBAB UTAMA HARGA EMAS AKAN TERUS NAIK

Entri kali ini SyamSGold ingin mengenegahkan isu turun naik harga emas.Nampaknya, sejak bermulanya tahun 2011 ni kita dapat lihat turun naik yang banyak pada harga emas... Di sini, saya ada sedikit artikel untuk dikongsi bersama para pembaca semua...


James Digeorgia, pakar pelaburan emas dan komoditi,
juga pengasas Gold and Energy Advisor

Di dalam buku The Trader’s Great Gold Rush, karangan James DiGeorgia, beliau yakin harga emas boleh naik mencecah USD 2500/Oz kerana 4 sebab utama, iaitu:

1) Emas adalah merupakan komoditi dimana harganya akan naik atau turun berdasarkan permintaan pasaran.

2) Nilai USD yang lemah akan meningkatkan harga emas

3) Peranan emas sebagai pelindung ketika krisis politik (perang atau ketidakstabilan politik)

4) Peranan emas sebagai pelindung ketika krisis ekonomi.

Beliau menyatakan “Apa yang menarik mengenai harga emas ialah trend kenaikan harga emas - bull market boleh bertukar menjadi raksasa”.

Harga emas tidak akan naik terus menerus dalam garisan lurus, akan berlaku penurunan harga semasa proses kenaikan (market correction), tetapi di dalam jangkamasa panjang harga emas akan meningkat.

Beliau memberikan nasihat berikut "Beli emas sebagai pelaburan sekarang sebelum pasaran emas menjadi panas (orang berpusu-pusu membeli emas). Lepas tu kita boleh bergembira melihat kenaikan harga emas daripada USD1000 kepada USD2500″

Penting bagi anda sekarang untuk MEMBELI EMAS DI BILA ADA DUIT...JANGAN TUNGGU BILA HARGA EMAS AKAN TURUN. Potensi kenaikan harga emas adalah tinggi pada masa ini. Ada duit beli jer emas sebagai aset yang tidak akan susut nilai dan ditelan inflasi.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails