Monday, January 31, 2011

HARGA EMAS JATUH....ANDA PANIK..???


Entri kali ini SyamSGold ingin membuka minda anda kepada nilai EMAS sebenar. Ramai yang merungut kerana harga emas pada minggu lepas telah jatuh keparas yang terendah. Ramai pembeli-pembeli emas panik terhadap situasi ini. Apapun nilainya emas tersebut adakah kuantiti emas yang anda beli itu telah menyusut..??? Jawapannya tidak bukan..!!

Jika anda beli 3 ketul PG 20 grm ....anda tetap ada 3 ketul juga sekarang walaupun harga emas merudum jatuh...anda tidak perlu panik dengan situasi ini.
Fikirkanlah...selagi anda tidak menjual emas tersebut selagi itulah anda tidak akan rugi kerana pastinya emas tetap akan naik harga dari tahun sebelumnya....dari bulan sebelumnya...Pelaburan emas ialah pelaburan sederhana panjang.

Tapi..anda pasti akan rugi besar sekiranya anda panik....anda terus jual semua emas yang anda miliki kerana takutkan harga emas semakin menurun...untuk kurangkan kerugian anda ,anda terus jual tetapi sebenarnya tindakan anda ini lah yang merugikan pelabur emas seperti anda. Cepat panik dan tidak sabar untuk menilai harga sebenar EMAS.

Lihat...apa kata orang bijak pandai berkenaan EMAS...

Jadi...jangan panik...jangan gelabah pada harga emas yang semakin menurun...kalau ada duit waktu hage emas rendahlah anda perlu tambahkan koleksi emas anda...
Ingin tambahkan koleksi EMAS....Ingin memulakan menyimpan dan menjadi pelabur EMAS..???
Hubungi SyamSGold sekarang ....No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails